Tegnetutorial - Munn

Daa var det på tide med en ny tegnetutorial, syns jeg!

Denne gangen skal jeg vise dere steg for steg et eksempel på hvordan å tegne en munn!

Jeg valgte å ta utgangspunkt i et bilde denne gangen, da det å tegne munn ikke er noe jeg er altfor flink til ut fra fantasien.
Valget for referansebilde falt på dette jeg tok av Julie Aida før sommerferien!

 
Grunnen til at jeg valgte dette bildet er fordi jeg syns hun har en veldig karakteristisk munn, så den er lett gjenkjennelig og derfor lettere å tegne føler jeg.

Anyways. Lets get started.Først vil jeg anbefale dere å starte med å tegne opp de aller tydeligste linjene i munnen dere skal tegne. De linjene som utgjør fasongen på munnen. Hvis dere får disse noenlunde riktig i forhold til bildet dere ser etter eller får dem riktig sånn som dere ser for dere i hodet så er dere et godt stykke på vei. Denne delen tar ofte litt tid å få rett, men øvelse gjør mester og etter hvert er det ikke så vanskelig å se hvordan linjene skal være i forhold til hverandre og man får det fortere sånn man vil ha det.
Under her ser dere mitt forsøk på å få frem de karakteristiske trekkene i munnen til Julie. Ikke heng dere opp i detaljene i første omgang, men få linjene riktig. Detaljer legger man til underveis.Når man har fått de mest grunnleggende linjene i formen man er ute etter frem på riktig måte, kan man begynne å legge til litt detaljer, og basic skyggelegging. Jeg har valgt å legge til "rynkene" i leppene, litt skygger i munnvikene og legge skygger inne i munnen, så jeg får et mer "ferdig" inntrykk av hvordan fasongen på tenner og munnen er blitt.Når dette er gjort er man på god vei mot et ferdig resultat, og det er mest skyggelegging og tilføying av detaljer som gjenstår. Jo nøyere man er på detaljer, desto mer realistisk og gjennomført vil sluttresultatet bli. Det er viktig å se nøye på bildene man tegner etter, så man legger merke til alt av småting som er særegent for den man prøver å tegne.I dette bildet begynner underleppen å ta form. Jeg har lagt til flere detaljer, jobbet en del med skyggene og lagt til litt definering av ytterkanten av leppen. Jeg har også gjort skyggen inne i munnen mørkere så den skal skille seg tydelig fra kanten på leppen etterhvert som den også blir mer skyggelagt. I den forrige tutorialen min snakket jeg om at det var lurt å bruke sirkelbevegelse med blyanten når man skulle skyggelegge, for å få et jevnere resultat uten for mye streker. Når det kommer til detaljområder som lepper syns jeg egentlig at det er best å IKKE bruke sirkelbevegelser på blyanten, for et "strekete" resultat vil ofte gi inntrykk av flere detaljer. Bruk gjerne blyanten i forskjellige retninger, men på en forsiktig måte, så vil en få strekdetaljer som ikke er altfor tydelige.
Her er underleppen ferdig. Legg merke til at jeg også har lagt til føflekkene hun har under leppen. Små detaljer som er karakteristisk for personen man tegner. Viktig! Haha.Her har jeg tegnet opp en liten guide til meg selv for hvor de aller mørkeste partiene i overleppen skal være, før jeg går løs på en mer detaljert skyggelegging. Jeg føler dette er en grei måte å skissere opp så man slipper å sitte og se opp og ned fra bildet til tegningen hele tiden. Jeg gjør dette kjapt mens jeg ser på bildet, så kan jeg gjøre det ferdig uten å se opp i det hele tatt, for jeg vet hvor skyggene skal være. Her er munnen helt ferdig. Skyggene er på plass med litt ekstra detaljer her og der, jeg har lagt inn litt skygge i fortennene så de ikke skal se helt lysende ut mot alt det mørke, samt lagt inn litt kjappe skyggedetaljer rundt munnen.


 


Det var igrunn det jeg hadde å komme med idag.
Håper dere syns denne tutorialen var nyttig og at dere lærte noen smarte småtriks. Øv masse, og hvis dere bruker tutorialene mine så blir jeg veldig glad om jeg får se noen resultater fra dere! Ikke vær sjenerte på det, for jeg vil veldig gjerne se!
Jeg må forresten bare beklage at kvaliteten på de scannede bildene er litt dårlig. Jeg og scanneren var tydeligvis ikke akkurat bestevenner idag. Oh well.

bloglovin

Kommentarer:
Postet av: Arve

utrolig dyktig både som fotograf og tegner

12.10.2011 @ 22:50
Postet av: julie aida

ILY

12.10.2011 @ 22:55
URL: http://www.smug.no
Postet av: Ellen Wilberg

Har du noen gang lurt på om scannere har pms? For det tror nemlig jeg.. Jeg krangler med min stadig vekk :p

12.10.2011 @ 23:33
URL: http://ellenwilberg.blogspot.com
Postet av: Milla

fantastisk, som alltid, du imponere!

13.10.2011 @ 13:10
URL: http://heroesandme.com/
Postet av: The Key To ...

Du er kjempeflink til å tegne!

13.10.2011 @ 13:34
URL: http://hesaidshesaid.blogg.no
Postet av: Lea - Hverdag & Foto

Du er så flink!! Misunner deg!

13.10.2011 @ 17:05
URL: http://cocochea.blogg.no/

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/31631773