Tegnetutorial - Munn

Daa var det på tide med en ny tegnetutorial, syns jeg!

Denne gangen skal jeg vise dere steg for steg et eksempel på hvordan å tegne en munn!

Jeg valgte å ta utgangspunkt i et bilde denne gangen, da det å tegne munn ikke er noe jeg er altfor flink til ut fra fantasien.
Valget for referansebilde falt på dette jeg tok av Julie Aida før sommerferien!

 
Grunnen til at jeg valgte dette bildet er fordi jeg syns hun har en veldig karakteristisk munn, så den er lett gjenkjennelig og derfor lettere å tegne føler jeg.

Anyways. Lets get started.Først vil jeg anbefale dere å starte med å tegne opp de aller tydeligste linjene i munnen dere skal tegne. De linjene som utgjør fasongen på munnen. Hvis dere får disse noenlunde riktig i forhold til bildet dere ser etter eller får dem riktig sånn som dere ser for dere i hodet så er dere et godt stykke på vei. Denne delen tar ofte litt tid å få rett, men øvelse gjør mester og etter hvert er det ikke så vanskelig å se hvordan linjene skal være i forhold til hverandre og man får det fortere sånn man vil ha det.
Under her ser dere mitt forsøk på å få frem de karakteristiske trekkene i munnen til Julie. Ikke heng dere opp i detaljene i første omgang, men få linjene riktig. Detaljer legger man til underveis.Når man har fått de mest grunnleggende linjene i formen man er ute etter frem på riktig måte, kan man begynne å legge til litt detaljer, og basic skyggelegging. Jeg har valgt å legge til "rynkene" i leppene, litt skygger i munnvikene og legge skygger inne i munnen, så jeg får et mer "ferdig" inntrykk av hvordan fasongen på tenner og munnen er blitt.Når dette er gjort er man på god vei mot et ferdig resultat, og det er mest skyggelegging og tilføying av detaljer som gjenstår. Jo nøyere man er på detaljer, desto mer realistisk og gjennomført vil sluttresultatet bli. Det er viktig å se nøye på bildene man tegner etter, så man legger merke til alt av småting som er særegent for den man prøver å tegne.I dette bildet begynner underleppen å ta form. Jeg har lagt til flere detaljer, jobbet en del med skyggene og lagt til litt definering av ytterkanten av leppen. Jeg har også gjort skyggen inne i munnen mørkere så den skal skille seg tydelig fra kanten på leppen etterhvert som den også blir mer skyggelagt. I den forrige tutorialen min snakket jeg om at det var lurt å bruke sirkelbevegelse med blyanten når man skulle skyggelegge, for å få et jevnere resultat uten for mye streker. Når det kommer til detaljområder som lepper syns jeg egentlig at det er best å IKKE bruke sirkelbevegelser på blyanten, for et "strekete" resultat vil ofte gi inntrykk av flere detaljer. Bruk gjerne blyanten i forskjellige retninger, men på en forsiktig måte, så vil en få strekdetaljer som ikke er altfor tydelige.
Her er underleppen ferdig. Legg merke til at jeg også har lagt til føflekkene hun har under leppen. Små detaljer som er karakteristisk for personen man tegner. Viktig! Haha.Her har jeg tegnet opp en liten guide til meg selv for hvor de aller mørkeste partiene i overleppen skal være, før jeg går løs på en mer detaljert skyggelegging. Jeg føler dette er en grei måte å skissere opp så man slipper å sitte og se opp og ned fra bildet til tegningen hele tiden. Jeg gjør dette kjapt mens jeg ser på bildet, så kan jeg gjøre det ferdig uten å se opp i det hele tatt, for jeg vet hvor skyggene skal være. Her er munnen helt ferdig. Skyggene er på plass med litt ekstra detaljer her og der, jeg har lagt inn litt skygge i fortennene så de ikke skal se helt lysende ut mot alt det mørke, samt lagt inn litt kjappe skyggedetaljer rundt munnen.


 


Det var igrunn det jeg hadde å komme med idag.
Håper dere syns denne tutorialen var nyttig og at dere lærte noen smarte småtriks. Øv masse, og hvis dere bruker tutorialene mine så blir jeg veldig glad om jeg får se noen resultater fra dere! Ikke vær sjenerte på det, for jeg vil veldig gjerne se!
Jeg må forresten bare beklage at kvaliteten på de scannede bildene er litt dårlig. Jeg og scanneren var tydeligvis ikke akkurat bestevenner idag. Oh well.

bloglovin

Tegnetutorial - Øyne

Ok, så jeg har fått en del tilbakemeldinger på tegniner på denne bloggen i tillegg til foto, og jeg har også fått forslag og forespørsler om hvorvidt jeg kan lage tutorials. 

Jeg er ikke noe flink til å komme på temaer for tutorials, så om det er noe spesifikt dere lurer på ang. tegning og vil jeg skal forklare og illustrere, så er det bare å si ifra.
For første tutorial falt valget på øyne, da det er dette jeg syns selv jeg får til best på frihånd uten referansebilder, og jeg orket ikke å finne referansebilde for å lage tutorialen.

So here we go.

Jeg tenkte jeg skulle begynne med å vise dere sluttresultatet, før vi etter hvert tar veien for å komme oss dit.


Dette er øyet jeg endte opp med for tutorialen. Jeg er ikke superfornøyd, men det duger!
Ok. Lets go!
Du trenger:
- Et blankt ark (Lol)
- En HB-blyant for å lage en skisse
- En 3B-blyant for å markere opp detaljer/legge skygger
- En 6B-blyant for å markere opp mørkere detaljer/legge mørkere skygger
- En 9B-blyant for de aller mørkeste partiene


Ok.

Man starter med å tegne fasongen på selve øyet
Mitt ble seende slik ut:Når man har fått på plass hovedfasongen kan man begynne å tegne inn detaljer i formen som irisen, pupillen, osv.
Nå ser min tegning ut som dette:Deretter står globallinje og noen få, utvalgte øyevipper for tur, bare så man får en slags idé om hvordan man vil legge dette. Størrelse på pupillen, lengde på øyevipper og sånne ting er såklart opp til alle og enhver. Jeg liker å overdrive øyevippene litt når jeg tegner øyne etter fantasien, for jeg syns det blir et mye penere sluttresultat da.Når man er fornøyd med de øyevippene som "setter fasongen" for hvor resten av dem skal ligge kan man begynne å legge til noen flere, og også legge til vipper under øyet. Her har jeg også begynt på outlinen på øyenbrynet.
Hvis noen lurer på hva den store trekanten inni irisen er, så kommer jeg tilbake til dette snart. Jeg skal forklare alt som best jeg kan. Da var det på tide å begynne med detaljer og slikt. Alt av outlines er så å si ferdig, så man har et greit utgangspunkt for å starte skyggeleggingen. Det er nå morroa begynner, syns jeg. Haha.
Under her har jeg startet å legge en mørkere kant over øyet, og fylt pupillen med grått. Øyet ser brått mye mer ferdig ut nå, men det gjenstår fortsatt en god del før vi er i mål.Frem til nå har jeg bare tegnet opp med HB-blyanten, men på bildet under her har jeg begynt forsiktig å bruke en sylskarp 3B-blyant. Grunnen til at den må være skarp er rett og slett fordi at man ikke vil miste detaljene og kantene. 3B er en veldig mye mykere blyant enn HB, og det er fort gjort at ting kan bli seende "ufokusert" ut om man ikke spisser blyanten ofte.
Jeg har fylt igjen pupillen med sort nå ved bruk av 9B, og begynt å markere vipper, bryn og irisringen med 3B.Dette er kun en fortsettelse av bildet over. Detaljene i brynet er på plass og jeg har fylt igjen med så mange øyevipper at det er tett nok i mellom dem for min smak.Nå begynner den delen jeg liker best, nemlig skyggeleggingen av tegningen som får den til å se realistisk ut på papiret. Jeg pleier å begynne med å legge en gradient i irisen, rett og slett fordi at det pleier å være sånn at om man lyssetter et ansikt ovenfra vil irisen alltid være mørkest øverst, da øyelokket skygger for øvre del. 
I tillegg har jeg begynt å skyggelegge i ytterkanten av øyet. Jeg pleier å ha en sirkelbevegelse på hånden når jeg skyggelegger. Dette gjør overgangene jevnere og lettere å jobbe med enn hvis du skyggelegger med rette streker.
Foreløpig har jeg kun brukt 3B-blyant på tegningen, med unntak av pupillen som er fylt igjen med 9B, så jeg ikke trenger å tenke mer over den.Her har jeg gjort meg noenlunde ferdig med øyenbrynet ved å legge litt jevn farge over hele så det ser fyldigere ut.
I tillegg har jeg gjort meg så å si ferdig med irisen. Det eneste som gjenstår i irisen nå er å gjøre noe med lysrefleksjonen, ja for om dere ikke har skjønt det så er det det den store trekanten skal forestille.
Jeg har lagt en mørk kant rundt irisringen som blender innover i den lyse gradienten jeg la tidligere, samt laget noen streker ut fra pupillen for å gi detaljene et mer realistisk preg.Med dette bildet under her sier jeg meg ferdig med skyggeleggingen og detaljene i selve øyet. Nå har jeg laget skygger i selve øyet, på øyelokket, og i den indre øyekroken. Det eneste som gjenstår for å få tegningen ferdig nå, er litt skyggelegging i det som skal forestille huden rundt øyet, så er vi i boks!
Legg merke til refleksjonene av øyevipper i lysrefleksjonen. Dette gjør at det ikke lenger bare ser ut som en malplassert hvit trekant midt i øyet.Dette bildet er kun for å vise dere hvor jeg skal legge de aller mørkeste partiene. Enkelt og greit.Og daaaa var vi i mål! Skygger er lagt, noen små smilerynker under øynene er lagt til og.. Ja. 
Det var igrunn det!
Legger ved en gif på slutten her, jeg. Hurra.
Photobucket


Håper dere syns det var litt interessant å lese, og at det var noen nyttige tips her for tegneinteresserte blogglesere!

Hvis dere lurer på noe så er det bare å spørre så skal jeg svare så godt jeg kan!
Og jeg setter stor pris på generelle tilbakemeldinger på innlegget. Vil dere se flere tutorials? I så fall av hva?
Skrik ut i kommentarfeltet, folkens! 

bloglovin